Vidék, város, fejlesztés. Fejlesztéstudományi beszélgetések

A 2022-es tanév második félévének egyik kiemelkedő szakmai eseményére a Vidékfejlesztés szociológiája tantárgy keretében került sor. E tantárgy szemináriumához kapcsolódóan egy online beszélgetéssorozatot szerveztünk, melyben olyan szakemberek megszólaltatására törekedtünk, akik munkája kapcsolódik valamilyen módon a vidékfejlesztéshez.

Elsőként Veress Nagy Tímeát faggattuk, a Sepsi GAL leader-akciócsoport menedzserét. A
beszélgetésben f
őleg a szociális felzárkóztató programok buktatóiról volt szó.





Április 25-én Sárosi Blága Ágnes volt a vendégünk, a KAM - Regionális és Antropológiai Kutatások
Központjának munkatársa. Bemutatta a székelyföldi regionális fejlesztéseket megalapozó kutatásokat folytató KAM-intézetet, de arról is hasznosan beszélgettük, hogy hogyan vezet egy fiatal kutató életútja erre a munkaterületre.



Május 9-én Incze Laura, aki saját consultin cégének működtetése mellett a bonchidai székhelyű GAL Someș Transilvan leader csoport menedzsere. E beszélgetésben a Leader program keretében megvalósuló fejlesztési programok hatékonysága volt a fő kérdés, valamint az, hogy mennyire valósul meg e program endogén jellege.




Beszélgetéssorozatunk utolsó részében a meghívottunk Szabó Anna ökológus volt, aki arról beszélt, hogy a civil szervezetek milyen nehézségekkel küzdenek a környezetvédelmi programokban való
részvétel során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése